Föreläsare & inspiratör

Sofia föreläser för tusentals ledare och medarbetare varje år. Hon är nominerad till MySpeaker of the Year 2022. 2019 utseddes Sofia till en av Veckans Affärers 101 supertalanger och år 2018 ingick hon i listan över de tio mest anlitade kvinnliga föreläsarna under året, av Kvinnliga Talare.

Sofia har en unik talarstil som av kunderna beskrivits som professionell, vass, underhållande och tankeväckande. Hon föreläser om arbetslivstrender och framtidens arbetsmarknad, ledarskapet av unga, Employer Branding, den unga generationens värderingar och livsstilar och jämställdhet i arbetslivet. Sofia har en avspänd föreläsarstil som ofta lockar till skratt trots att föreläsningarna i huvudsak är kunskaps- och undersökningsdrivna. Hon har föreläst för företag och organisationer inom i princip alla branscher.

Sofias mest populära föreläsningar:

  • ”Så blir vi attraktiva arbetsgivare på framtidens arbetsmarknad”
  • ”Morgondagens ledarskap och arbetsliv – de viktigaste omvärldstrenderna som formar framtiden”
  • ”Framgångsrikt hybridledarskap”
  • ”Konsten att attrahera, leda och utveckla den unga generationens medarbetare”
  • ”Konsten att leda sig själv”

Kontakta Sofia för att boka en föreläsning!

Moderator & Programledare

Moderator/Konferencier

Sofia leder lika gärna större galor och heldagskonferencer som mindre seminarium och paneldiskussioner. Hon har arbetat med företag och organisationer inom i stort sett alla branscher och talat vid flera av de stora årligt återkommande mässorna och konferenserna.

En viktig uppgift i rollen som moderator är att både vara förutsägbar – att garantera att den röda tråden hålls genom hela konferensen – och utmanande, genom att vända upp och ned på invanda tankemönster. På det sättet hålls energinivån hög och eventet känns inte inövat eller stelt.

Som moderator kombinerar hon djupet inom sina expertisområden: arbetslivsstudier; karriär; ledarskap och Employer Branding, med trend- och omvärldsanalytikerns bredd och generalistkunskaper. Hon vet att en riktigt lyckad konferens tarvar nära samarbete mellan moderator och uppdragsgivare, noggrann förberedelse, flexibilitet, lyhördhet, mycket energi och ett stort engagemang i temat. Tillsammans med kunden hjälper hon gärna till att sy ihop innehåll och upplägg till konferensen.

Som moderator kan hon hålla en låg profil och på ett professionellt och intresseväckande sätt presentera olika teman och talare. Hon kan också växla moderator-rollen med egna omvärldsspaningar eller smakprov på omvärldstrender, kunskap om ledarskap och arbetslivsvärderingar bland olika generationer.

Programledare

Livestreamade events, panelsamtal och andra webb-baserade direktsändningar blir allt vanligare. Som programledare för en direktsänt produktion krävs extra energi, närvaro och spänst. En programledare behöver ha kameravana och veta hur man kommunicerar med en publik som inte syns. En programledare måste agera omedelbart på instruktioner från en producent och agera kvicktänkt i stunden. Sofia har erfarenhet av att både programleda och medverka i stora livestreamade events och mer lågmälda studioproduktioner.

Boka Sofia som moderator eller programledare!

”Vi hade förmånen att ha Sofia Rasmussen som moderator på vår årliga inspirationsdag, Måltidens Mervärde. Vi är så nöjda med vårt val av moderator.  Sofia är lätt att samarbeta med och höll ihop dagen på allra bästa sätt. Sofia är lyhörd, engagerad och förtroendeingivande.”   Elin Backlund, utbildningssamordnare Måltid Sverige

”Jag rekommenderar Sofia varmt som moderator. Sofia var proffsig, lyhörd och förtroendeingivande. Hon höll en hög energinivå i samtalet och lyckades göra det personligt samtidigt som åhörarna fick konkreta tips och råd.”
Ebba Lindsö, styrelseordförande Sjätte AP-fonden, konsult, författare mm