Föreläsare/moderator

”Att få möjligheten att lyssna på Sofia Rasmussen var en mycket lyckad och av organisationens chefer uppskattad satsning! Sofia gav oss på ett mycket inspirerande sätt, stärkt kompetens och en gemensam plattform för fortsatta diskussioner och reflektioner när det gäller vårt fortsatta arbete som attraktiv arbetsgivare. Jag vill gärna att fler i organisationen ska få höra och inspireras av henne.” Helén Wallman, HR-chef Finspångs kommun

”Sofia berättade om dagens unga – de vi möter i vår verksamhet varje dag! Det blev många skratt, en del igenkänning och flera aha-upplevelser. Vi är jättenöjda med Sofias insats och hennes bidrag till vår medarbetardag.” Sofie Engström, Rekryteringsmyndigheten

”Sofia engagerade och utmanade publiken med sin kunskap och skarpa analys. Hon var briljant, pedagogisk och närvarande. Vi tog med oss många lärdomar från föreläsningen.” Lazian Ibrahim, Ansvarig K2 Executive Network

Sofia föreläser för tusentals ledare och medarbetare varje år. Hon är utsedd till en av Veckans Affärers 101 supertalanger 2019 och år 2018 ingick hon i listan över de tio mest anlitade kvinnliga föreläsarna under året, av Kvinnliga Talare.

Sofia har en unik talarstil som av kunderna beskrivits som professionell, vass, underhållande och tankeväckande. Hon föreläser om arbetslivstrender och framtidens arbetsmarknad, ledarskapet av unga, Employer Branding, den unga generationens värderingar och livsstilar och jämställdhet i arbetslivet. Sofia har en avspänd föreläsarstil som ofta lockar till skratt trots att föreläsningarna i huvudsak är kunskaps- och undersökningsdrivna. Hon har föreläst för företag och organisationer inom i princip alla branscher. Kontakta oss för en skräddarsydd föreläsning efter dina behov och önskemål.

Se Sofias föreläsning om framtidens talanger från Pensionsdagen 2018 på svtplay

 Rubriker på Sofias mest populära föreläsningar:

”Så blir vi attraktiva arbetsgivare för morgondagens talanger”

”Morgondagens ledarskap och arbetsliv – de viktigaste omvärldstrenderna som formar framtiden”

”Värderingsstyrt självledarskap för ett hållbart arbetsliv”

Moderator & konferencier

Sofia_7929_webb

”Vi hade förmånen att ha Sofia Rasmussen som moderator på vår årliga inspirationsdag, Måltidens Mervärde. Vi är så nöjda med vårt val av moderator.  Sofia är lätt att samarbeta med och höll ihop dagen på allra bästa sätt. Sofia är lyhörd, engagerad och förtroendeingivande.   Elin Backlund, utbildningssamordnare Måltid Sverige

”Jag rekommenderar Sofia varmt som moderator. Sofia var proffsig, lyhörd och förtroendeingivande. Hon höll en hög energinivå i samtalet och lyckades göra det personligt samtidigt som åhörarna fick konkreta tips och råd.”
Ebba Lindsö, styrelseordförande Sjätte AP-fonden, konsult, författare mm

En viktig uppgift i rollen som moderator är att både vara förutsägbar –att garantera att den röda tråden hålls genom hela konferensen – och utmanande, genom att vända upp och ned på invanda tankemönster.

Som moderator kombinerar hon djupet inom sina expertisområden: generations- och arbetslivsstudier; karriär; ledarskap och Employer Branding, med trend- och omvärldsanalytikerns bredd och generalistkunskaper. Hon vet att en riktigt lyckad konferens tarvar nära samarbete mellan moderator och uppdragsgivare, noggrann förberedelse, flexibilitet, lyhördhet och ett stort engagemang i temat. Tillsammans med kunden hjälper hon gärna till att sy ihop innehåll och upplägg till konferensen.

Sofia håller lika gärna i större chefskonferenser, medarbetar-kickoffer och kundevent som i mindre seminarium, ledningsgruppsdagar och paneldiskussioner. Hon har arbetat med företag och organisationer inom i stort sett alla branscher och talat vid flera av de stora årligt återkommande mässorna och konferenserna.

Som moderator kan hon hålla en låg profil och på ett professionellt och intresseväckande sätt presentera olika teman och talare. Hon kan också växla moderator-rollen med egna omvärldsspaningar eller smakprov på omvärldstrender, kunskap om ledarskap och arbetslivsvärderingar bland olika generationer.

Kontakta Sofia på sofia@rasmussenanalys.se för att boka eller få mer information!