Ny bok

Nu släpps min och styrelsearbetaren Viktoria Höglunds nya bok: Från jobbdröm till drömjobb – dags att ta steget? på Roos & Tegnérs förlag.

 

Från jobbdröm till drömjobb

Om du står mitt i arbetslivet och har en jobbdröm eller en affärsidé, hur vet du då om det är rätt tillfälle att ta steget? Kan du, vill du, vågar du? Vad är det som håller dig tillbaka? Och blir det för sent att sadla om när du är 40, 50 eller till och med 60? Om detta, om en hel del annat, handlar vår bok. Den bygger på våra gemensamma erfarenheter och efterforskningar kring värderingar i arbetslivet, trender och samhällsmönster. Vi har dessutom genomfört en rad djupintervjuer med personer som har realiserat sina drömmar, bestämt sig för att avstå eller fortfarande tvekar.

”Den här boken fick mig att drömma vidare trots att jag redan uppnått delar av mina drömmar. Jag fick inspiration och motivation att fortsätta tänka ännu större och se vem jag är och vad jag redan åstadkommit. Jag fick dessutom svar på många frågor som jag brottats med. Den här boken vänder verkligen ut och in på ens verklighet och man får sig en rejäl tankeställare, vem är jag och främst vem VILL jag vara?” Tobias Karlsson, föreläsare, professionell dansare, känd bland annat från Let’s Dance.

”En inspirerande bok för alla som har en dröm eller affärsidé men ännu inte tagit steget. Jag rekommenderar den även varmt till alla som behöver en nytändning i sitt yrkesliv.” Anna Bråkenhielm, Entreprenör.

”Det är möjligt – och viktigt – att nå sitt drömjobb. Den här boken visar dig steg för steg hur.” Karin Volo, författare och grundare av Evoloshen Academy

En första fråga man kan ställa sig är varför det är så viktigt för många av oss – inte minst i Sverige, inte minst på 2010-talet – att förverkliga oss genom arbetet. Få nöjer sig med att se jobbet som en födkrok. Vi vill något mer, vi vill att det ska kännas rätt, vi vill uppleva att vi gör bra saker, att vi utvecklas och att vi kommer till vår rätt. En stabil anställning och en hyfsad lön… ja, men mer då?

En annan fråga är vad som egentligen hindrar oss från att ta det där steget. Ofta vet vi att vi vill göra något annat, kanske till och med vad vi skulle vilja göra. Ändå blir det inte av. Tiden går medan vi väntar lite till. Och lite till. I boken har vi identifierat fyra vanliga anledningar till att vi inte kommer till skott.

Vi beskriver även hur man kan ta sig an de där hindren och har tagit fram en guide fram till beslutet: ska jag eller ska jag inte ta steget?

Vill du veta mer?

Då finns boken att köpa hos flera av de större bokhandlarna. Den går också att beställa bland annat på Adlibris, Bokus och Ginza.

Vi inspirationsföreläser även på temat att ta steget och förverkliga jobbdrömmar och affärsidéer. Kontakta mig om du vill veta mer!

 

Möt författarna bakom boken: