Höjdpunkter från 2017 – experiment och utveckling Dec 30 2017

4O9C8230-svartvit_300ppi

2017. Vilket händelserikt år det har varit för oss jordbor. Politiska kriser, terrordåd och allmän misstro mot politiker, forskare, media och människor i allmänhet. Men vi har också sett nya krafttag mot klimathoten, banbrytande, ny teknologi och en häpnadsväckande urkraft i folkrörelsen #MeToo.

Personligen har jag haft ett år som präglats av utveckling. Både professionell och personlig sådan. Ofta används begreppet ”personlig utveckling” på ett slentrianmässigt sätt. Att sträva efter personlig utveckling – vem gör inte det liksom? Men för att verkligen utvecklas, på riktigt, måste det göra ont. Utveckling förutsätter någon typ av förändring. Och för det krävs ofta hårt arbete och, inte så sällan, smärtsamma insikter.

För mig har året 2017 varit insikternas och utvecklingens år. Jag har fått många möjligheter att utmana mig själv och jag har tagit vara på dem allihopa. Här kommer några av höjdpunkterna från mitt och Rasmussen Analys år:

Och slutligen kommer här ett av mina favorituttryck som speglar det svenska vemodet: GOTT SLUT!

Låt oss tillsammans göra världen lite bättre under 2018.

Sofia Rasmussen