Sofia intervjuas i Sunshinepodden – från jobbdröm till drömjobb Jan 24 2017

Januari börjar närma sig sitt slut och de allra flesta av oss är tillbaka i vardagslunken efter en julledighet. Vissa av oss kanske använde ledigheten till att (återigen) börja fundera på om vi är på rätt plats i livet och i arbetslivet. För det är ju så det är – under semestern, föräldraledigheten eller under någon av de där andra pauserna vi får från jobbet så börjar vi ofta fundera över om det är något annat vi hellre skulle vilja lägga våra 80 000 timmar på, det vill säga det antal timmar vi i genomsnitt lägger på att arbeta i våra liv (kolla in sajten 80000hours.org vars grundare vill hjälpa människor att välja rätt i arbetslivet baserat på forskning).

Det var just därför Marie Thorslund och Carina Sunding, grundare av 4good, valde att bjuda in mig som gäst till sin podcast: Sunshinepodden. Under samtalet pratar jag om min och Viktoria Höglunds bok ”Från jobbdröm till Drömjobb – dags att ta steget?” och jag betonar vikten av att inte fastna i sökandet efter den enda och rätta Passionen med stort P. För i det sökandet kan vi fastna alldeles för länge. Hur ska man då gå till väga för att ta reda på om det är dags för en att bryta upp och byta bana eller kanske till och med förverkliga den där jobbdrömmen? Lyssna på avsnittet här!

IMG_3950